24/01/2021

Juhlatilan esittely: ravintola

Häidemme juhlapaikkana toimii perinteikkäänä opiskelijaravintolana ja erilaisten tapahtumien näyttämönä tunnettu ylioppilastalo Ilokivi. Ilokivi sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa punatiilirakennuksessa Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksella, kaupungin keskustan kupeessa. Se on ollut toiminnassa aina vuodesta 1964 lähtien, ja se on ollut tärkeä osa opiskelijaelämää jo useammassa sukupolvessa Esimerkiksi Kiian äiti oli innoissaan hääpaikkavalinnasta, sillä hän muisteli käyneensä siellä edellisen kerran 80-luvun alussa. Myös Petrin täti muisteli viettäneensä siellä monia hauskoja hetkiä opiskeluvuosinaan.

Ylioppilastalon julkisivu. Kuva© Jari Kuskelin

Vaikka Ilokiven merkitys opiskelija- ja kulttuurielämälle on säilynyt näihin päiviin saakka, on se myös käynyt läpi muutoksia. Pari vuotta sitten valmistunut ravintolatilan remontti teki tilasta raikkaan ja nykyaikaisen, eivätkä vanhat mielikuvat ankeasta lounasruokalasta enää pidä lainkaan paikkaansa. Kookkaana ja muunneltavana tilana se sopii hyvin erilaisiin tilaisuuksiin, kuten meidän tapauksessamme hääjuhlan järjestämiseen.

Kuva: © Vesa Kivimäki

Tarkoituksenamme on viettää päiväjuhla ravintolan tiloissa ja siirtyä illaksi jatkoille alakerran Venue-tilaan, josta teemme myöhemmin erillisen esittelypostauksen. Ravintolan puolelle on tarkoitus asemoida vieraiden istumapaikat, ruokatarjoilu sekä tilaa erilaisille ohjelmanumeroille ja häätanssille bändeineen. Tarvittaessa ravintola toimii myös vihkipaikkana, jos sää ei suosi ulkovihkimistä. 

Kuva: © Vesa Kivimäki

Erilaisilla tilanjakajilla tilaa on mahdollista muunnella esimerkiksi niin, että henkilökunta voi valmistella tarjoiluja rauhassa, eivätkä buffetpöydät hyppää häiritsevästi vieraiden silmille. Kuvissa näkyvät isommat kalusteet on mahdollista siirtää pois, ja kaikkiaan tilaan mahtuisi yli 200 vierasta. Takaseinältä löytyy baaritiski ja ikkunalliselta seinältä pääsee tilavalle terassille.

Kuva© Vesa Kivimäki

Myöhemmin keväällä tarkoituksenamme on pitää tarkempi suunnittelupalaveri siitä, miten pöydät ja muut tarpeelliset palikat asetellaan. Onneksi tila on suuri, joten vaihtoehtoja erilaisiin ratkaisuihin näinkin isolla kutsuvierasmäärällä riittää.

Kuva: © Vesa Kivimäki

Eipä tullut meille kummallekaan ensi kertaa pikku-fukseina Ilokiven kynnyksen yli astuessa mieleen, että jonain päivänä viettäisimme täällä häitämme. On ihana ajatus, että pääsemme liittämään opiskelumuistojen lisäksi tähän paikkaan myös muiston siihenastisen elämämme varmasti tärkeimmästä päivästä, niin itsellemme kuin vieraillemmekin.

Kuva: © Jasmiina Sirviö

- Kiia & Petri
Kommentit !
Lähetä kommentti